Dragos Peteu – Doctor Homeopat

pete-avatarAm absolvit UMF Carol Davila din Bucuresti in 1989 si, pentru ca am avut o medie mare (9,87) am cerut repartitia in Bucuresti. Am lucrat mult la Spitalul Fundeni (Urologie) si Spitalul Colentina (chirurgie si interne). In acelasi timp am facut si nenumarate garzi la Salvare. Am lucrat apoi ca medic coordonator la Dispensarul din Gruiu (SAI). Am consultat si tratat copii si adulti, bolnavi cu patologie diversa (de la urgente medicale la afectiuni chirurgicale, boli interne, etc) acumuland in scurt timp o experienta variata.

Au fost ani de mari framantari in tara atat pe plan social cat si economic si, din pacate sistemul sanitar, asa cum era in acei ani, nu-mi oferea prea multe perspective. Cu aparatura veche, medicamente putine parea mai mult o medicina de campanie. In ciuda conditiilor grele, medicii incercau sa faca tot posibilul pentru pacientii lor. Pe fondul saracirii populatiei si a unui sistem sanitar in colaps, boli grave precum TBC, hepatita, BPOC, boli cardiovasculare si cele cu transmitere sexuala au luat avant si creeau mari probleme.

Inca din perioada studentiei am inteles ca, pentru bolile cronice, nu exista o rezolvare in sensul vindecarii. In general pacientii nu dadeau atentie cuvenita simptomelor minore care anuntau problemele serioase si cand echilibrul se rupea se uitau cu disperare in jur cerand ajutor. Deja era prea tarziu pentru vindecare. Nu le mai ramanea decat posibilitatea ca, printr-un tratament de durata (uneori pentru tot restul vietii), sa impiedice sau macar sa intarzie evolutia bolii.

Imi amintesc de un caz de HTA (hipertensiune arteriala) aparuta dupa ce femeii ii fusese furata recolta pentru care, ca alopat, am prescris aceeasi lista de medicamente ca in orice HTA esentiala. La vremea aceea, in afara de a-mi manifesta compasiunea pentru evenimentul extrem de neplacut care a generat HTA si de a administra cateva tranchilizante minore nu puteam sa fac mai mult. Am intalnit psoriazis dupa traume emotionale, tumori aparute dupa suferinte „sufletesti” si toate beneficiau de protocoale cu tratamente care nu variau prea mult.

Fiind tot mai constient de aceste neajunsuri legate de posibilitatile medicinii alopate am cautat si alte metode terapeutice.

Asa am ajuns sa studiez si sa aplic principiile homeopatiei. Aici am gasit multe raspunsuri pentru probleme pentru care alopatia nu oferea decat multa intelegere sau compasiune. Abordarea, complet diferita de ceea ce invatasem pana atunci, cerea sa intelegi pacientul in totalitatea lui si sa-l consulti in acelasi timp ca dermatolog, internist, alergolog, psiholog, ORL-ist, ginecolog, psihiatru, etc ceea ce oferea si un alt avantaj, acela de a intelege ca fiecare, fiind unic in felul lui, poate beneficia de un tratament strict individualizat.

Am absolvit cu nota maxima cursurile de homeopatie organizate de Societatea Romana de Homeopatie obtinand astfel dreptul legal de a consulta si trata bolnavii dupa aceste principii. In cei peste douazeci de ani de practica homeopata am incercat sa-mi imbogatesc cunostintele continuu, participand la cursuri (inclusiv cele sustinute de prof. George Vithoulkas), multe conferinte si congrese atat in tara cat si in afara ei.

One thought on “Despre, Dragos Peteu

  1. L am cunoscut pe medicul homeopat Dragos Peteu ,intr un moment in care aveam nevoie de ajutor,dupa un tratament alopat fara nici un rezultat.Nu stiam prea multe despre homeopatie,dar felul in care a decurs consultatia m a convins ca pentru orice problema de sanatate exista un tratament cu sanse mari de vindecare.Pe langa experienta de medic are un mare dar,este un psiholog foarte bun.M au ajutat mult remediile recomandate dar si discutiile avute cu dansul.Intotdeauna a fost foarte atent la detaliile pe care i le am dat ,privind starea mea de sanatate.Pentru toti cei care doresc o solutie la problemele lor de sanatate ,vi l recomand cu multa incredere pe medicul Dragos Peteu.

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>