Doctor Homeopat Dragos Peteu Bucuresti

 

 

De mic am fost atras de nou, de cunoastere. Am dorit sa inteleg cum functioneaza diversele masinarii, m-au fascinat legile fizicii si am fost impresionat de complexitaea naturii. Studiul biologiei din liceu a dat unda verde directiei spre medicina.

Am absolvit UMF Carol Davila din Bucuresti in 1989 si, pentru ca am avut o medie mare (9,87) am cerut repartitia in Bucuresti. Am lucrat mult la Spitalul Fundeni (Urologie) si Spitalul Colentina (chirurgie si interne). In acelasi timp am facut si nenumarate garzi la Salvare. Am lucrat apoi ca medic coordonator la Dispensarul din Gruiu. Am consultat si tratat copii si adulti, bolnavi cu patologie diversa (de la urgente medicale la  afectiuni chirurgicale, boli interne, etc) acumuland in scurt timp o experienta importanta.

Inca din perioada studentiei am inteles ca, pentru bolile cronice, nu exista o rezolvare in sensul vindecarii. In general pacientii nu dadeau atentie cuvenita simptomelor minore care anuntau problemele serioase si, cand echilibrul se rupea, se uitau cu disperare in jur cerand ajutorul. Deja era prea tarziu pentru vindecare. Nu le mai ramanea decat posibilitatea ca, printr-un tratament de durata - adica pentru tot restul vietii - sa impiedice sau macar sa intarzie evolutia bolii.

Am intalnit numeroase afectiuni care, desi aveau cauze diferite beneficiau de tratamente identice, in fapt blocau simptomele aducand ceva alinare suferintei de baza.

Fiind tot mai constient de neajunsurile legate de posibilitatile curative ale medicinii alopate am discutat aceste aspecte cu colegi tineri si cu medici cu experienta. Unii dintre ei practicau acupunctura, homeopatia, fitoterapia sau apiterapia cu rezultate spectaculooasa si m-au indrumat sa caut si sa invat alte metode terapeutice.

Am incercat sa vad care disciplina mi se potriveste mai bine si asa am ajuns sa studiez si sa aplic principiile homeopatiei.

Abordarea, complet diferita de ceea ce invatasem pana atunci, cerea sa cunosti pacientul in totalitatea lui, sa-i intelegi trairile si emotiile si sa-l consulti „din cap pana-n picioare” pentru a-i prescrie un tratament strict individualizat. Astfel am gasit metoda care imi dadea posibilitatea sa-mi respect juramantul fata de bolnavi si sa-mi ajut pacientii sa se vindece chiar de boli cronice.

 
Doresti informatii suplimentare? Iti stam la dispozitie! contacteaza-ne